Bokcafé

I sommar kommer det inte att bli något vanligt ”sommarcafé” i Viby gamla prästgård. Istället kommer vi att ordna temacafé med boktips några kvällar.Det blir även temacafé om trädgården och dess historia. Det kommer inte att bli café varje vecka men vi lägger ut programmet allt eftersom det blir fastställt.

Vi startar den 8/6 kl 19:00 med besök av författarinnan Eva Mattsson som berättar om sin bok Furstinnan om Katarina Jagellonica. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa boken.

Bildresultat för katarina jagellonica
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Händer under år 2020

Vi kommer att arrangera tre långa pilgrimsvandringar.

18-24 maj Riseberga klosterruin -Vadstena

1-6 september Nidaros

3-8 oktober I Franciskus fotspår, Farfa Italien

PILGRIMSKVÄLLAR OM VADSTENA | 21 april och 5 maj
Två studiekvällar kring Vadstena, den heliga Birgitta och hennes döttrar samt dåtida och nutida pilgrimer. Bra som förberedelse inför vandringen i maj (se nedan). Tid: 18.30–20.30. Servering till självkostnadspris. Anmälan senast 17 april respektive 30 april.

VANDRING TILL VALLFARTSMÄSSAN I RISEBERGA | 31/5

Vandringar ordnas från flera platser, t.ex. från Viby Gamla Prästgård (14 km), start kl. 07.00. Den årliga vallfartsmässan, som i år leds av domprost Christoffer Lundgren, börjar kl. 11.00 på pingstdagen i Riseberga klosterruin. Vid regn i Kräcklinge kyrka. Kontakta oss för mer info.

ANNANDAG PINGST | 1 juni
På årsdagen av invigningen av Helgeandskapellet på andra våningen i Gamla Prästgården firas högmässa där kl. 18.30 i. Efteråt pizza bakad i bakugnen till självkostnadspris och föredrag om Nidaros som pilgrimsmål. Kvällen fungerar även som förberedelse inför Nidarosresan i augusti. Ingen anmälan behövs.

RISEBERGA-VADSTENA | 18-24 maj
Vi vandrar längs Katarinaleden via Viby, Dovrasjödalen, Åmmelången och Hammar. Dagsetapperna är c:a 20 km. Kostnad: 400: – per dygn inkl. frukost, matsäck, middag och övernattning. Anmälan senast 21/4.

PILGRIMSKVÄLL OM NIDAROS | 18 augusti
Studiekväll kring Nidaros, Romboleden och pilgrimsresan till Nidaros i slutet av månaden (se nedan). Tid: 18.30–20.30. Servering till självkostnadspris. Anmälan senast 14 augusti.

PILGRIMSRESA TILL NIDAROS | 1-6 september
Med start i Närkes Kils kyrka färdas vi med minibuss (c:a 70 mil) och till fots (c:a 10 mil) till och längs Romboleden via Dalarna och Härjedalen. Anmälan senast 18 juni.

PILGRIMSKVÄLL OM FARFA | 25 augusti och 15 september
Studiekväll kring Farfa, och pilgrimsresan till Sabinerbergen i slutet av månaden (se nedan). Tid: 18.30–20.30. Servering till självkostnadspris. Anmälan senast 21 augusti samt 11 september.

PILGRIMSRESA TILL SABINERBERGEN I ITALIEN | 3-8 oktober
Den helige Franciskus var ofta i Sabinerbergen på sin väg mellan Assisi i norr och Rom i söder. Med minibuss och till fots (tre 15 km-vandringar) besöker vi fyra Franciskusplatser och avslutar med firande av Franciskusdagen. Minibuss och helpension hos Birgittasystrarna i Farfa ingår – dock inte tåg- eller flygresan, som man ordnar själv. Kostnad: 6 000 kr. OBS: Anmälan senast 15 maj.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

OBS: Nytt datum för pilgrimsvandringen i Franciskus fotspår i Farfa

Nytt datum är 3-8 oktober 2020

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vandringsvägar i Närke

Har du tips om fina vägar för pilgrimsvandring i Närke? Det kan vara kortare eller längre sträckor, vägar från ”A till A” eller från ”A till B”. Dela med dig av dina tips så publiceras de på Pilgrim i Närke!

Hör av dig till pilgrimscenter@viby.nu

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar