Händer under år 2020

Vi kommer att arrangera tre långa pilgrimsvandringar.

18-24 maj Riseberga klosterruin -Vadstena

1-6 september Nidaros

3-8 oktober Farfa Italien INSTÄLLD

PILGRIMSKVÄLLAR OM VADSTENA | 21 april och 5 maj
Två studiekvällar kring Vadstena, den heliga Birgitta och hennes döttrar samt dåtida och nutida pilgrimer. Bra som förberedelse inför vandringen i maj (se nedan). Tid: 18.30–20.30. Servering till självkostnadspris. Anmälan senast 17 april respektive 30 april.

VANDRING TILL VALLFARTSMÄSSAN I RISEBERGA | 31/5

Vandringar ordnas från flera platser, t.ex. från Viby Gamla Prästgård (14 km), start kl. 07.00. Den årliga vallfartsmässan, som i år leds av domprost Christoffer Lundgren, börjar kl. 11.00 på pingstdagen i Riseberga klosterruin. Vid regn i Kräcklinge kyrka. Kontakta oss för mer info.

ANNANDAG PINGST | 1 juni
På årsdagen av invigningen av Helgeandskapellet på andra våningen i Gamla Prästgården firas högmässa där kl. 18.30 i. Efteråt pizza bakad i bakugnen till självkostnadspris och föredrag om Nidaros som pilgrimsmål. Kvällen fungerar även som förberedelse inför Nidarosresan i augusti. Ingen anmälan behövs.

RISEBERGA-VADSTENA | 18-24 maj
Vi vandrar längs Katarinaleden via Viby, Dovrasjödalen, Åmmelången och Hammar. Dagsetapperna är c:a 20 km. Kostnad: 400: – per dygn inkl. frukost, matsäck, middag och övernattning. Anmälan senast 21/4.

PILGRIMSKVÄLL OM NIDAROS | 18 augusti
Studiekväll kring Nidaros, Romboleden och pilgrimsresan till Nidaros i slutet av månaden (se nedan). Tid: 18.30–20.30. Servering till självkostnadspris. Anmälan senast 14 augusti.

PILGRIMSRESA TILL NIDAROS | 1-6 september
Med start i Närkes Kils kyrka färdas vi med minibuss (c:a 70 mil) och till fots (c:a 10 mil) till och längs Romboleden via Dalarna och Härjedalen. Anmälan senast 18 juni.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.